måndag 28 februari 2011

Till en 6-åring

Denna klänning var en present till en av N:s goa kusiner som hade 6-årskalas i helgen. Den ser lite konstig ut i proportionerna tycker jag men det kanske bara är jag som är ovan vid klänningar... =) Hur som helst så har jag aldrig förut sytt i så stor storlek (122-128) så det var en riktigt utmaning eftersom jag inte ens hade ett plagg hemma att jämföra lite med.

Förhoppningsvis kan jag få en dom på om mönstret fungerar om ett tag.

Det superfina gröna tyget med ränder kommer från JNY.
Mönstret är alltså eget.

fredag 25 februari 2011

matchanda mjukisbralla.

Dessa byxor är alltså de som matchar senaste igelkottsbodyn. Har beslutat att även ha med sådana här hos 3exter. =) Det har verkligen varit mycket prat om denna butik här i bloggen det senaste men det är bara för att det finns så mycket av det här projektet i mitt huvud just nu. Ska bli himla spännande att se hur detta utvecklar sig.

De här byxorna innehåller två tråkiga moment. Det första är att jag måste byta maskin mitt i arbetet vid två tillfällen och alltså har jag suttit och trätt om overlocken och Coverpron ett par gånger eftersom jag bara äger 4 rullar i rätt färg. (Och nej, jag har tyvärr inte tillräckligt med vanliga spolar hemma heller så jag kunde i ha löst det så...) Det andra är att snöret skall tillverkas. Suck. Det är ju gjort i samma tyg som byxorna och det är faktiskt himla pilligt att vika och krångla med ett tjockt collegetyg.

Men föutom mina små gnällmoment så finns det egentligen ingenting som är varken krångligt eller svårt. =) Och än så länge har jag inte sytt så jättemånga byxor i den här modellen så jag är inte ens trött på dem.

Tyget från Stoff & Stil
Mönstret är eget.

torsdag 24 februari 2011

Mitt body-bidrag.

Dessa kommer att finnas hos 3exter som vårens body från bajj dajj. =) Har kikat länge på Stoff & Stils sida på det här tyget och grämt mig över att mina barn lätt ser lite tråkiga ut i så neutrala färger. Men det kanske inte alla andras bebisar gör så det här blev ju en möjlighet för mig att få införskaffa igelkottarna iaf. ;) Och det är jag otroligt glad över för tyget är så hiiimla mjukt och skönt! Gillar det jättemycket! Och jag antar att det egentligen är onödigt att nämna att det även ligger en likadan body till T i garderoben nu? Med matchanda byxa och allt... hihi!
Tyg från Stoff & Stil
Båda mönstren är egna.

måndag 21 februari 2011

När man inte orkar tvätta...


Ja alltså, N slutade med blöjor i julas och strax efter var han helt torr även på natten. =) Fast det är ju såklart inte precis varenda natt som går bra så det är många pyjamasar som hamnar i tvätten så att säga. Så vi varken orkar eller hinner (de måst ju liksom ligga i blöt först) med att tvätta upp de enstaka han har utan det fick bli att skaffa en till. Behövs nog fler men det får räcka med en till det finns mer tid.

Och ingen "kläderna-upplagda-snyggt"-bild blev det heller eftersom den fick tas på rykande färsk vid läggningsdags.

Tyget kommer från Znok
Mönster är egna för tajts och tröja.

fredag 11 februari 2011

Hurra! (och en fråga).

Nu är jag med i företagarklubben! Igår anlände mitt fantastiskt vackra F-skattebevis. =D Tänk så töntigt att vara glad över en sådan grej. haha!

I övrigt så har jag också beslutat att det kommer att komma upp en liten shop snart där jag kan lägga ut färdiga kläder för den som är sugen. Men då har jag en fråga till er som har hållt på med det ett tag; Får man lov att ha en shop via en blogg? Nästan alla verkar ju ha det men jag är faktiskt inte insatt i om man får eller inte egentligen? Det hade ju varit det smidigaste...

onsdag 9 februari 2011

det har blivit...

...några hängselbyxor den senaste tiden känner jag. =) Fast de är jättekul att sy så det gör kanske ingenting. Den här modellen kommer att säljas på 3exter och jag håller just nu på att sy ett litet lager som skall finnas på plats. Känns så otroligt spännande att jag har fått en återförsäljare! Fast väldigt läskigt samtidigt... Jag har ju enbart sålt till människor runt omkring mig tidigare och tanken på att ett för mig helt okänt barn kan komma att ha "mina" kläder på sig är lite magisk. =D

Håll nu lite utkik i butiken eller gå med i 3exters facebookgrupp så kan ni se när det ploppar in nya modeller allt eftersom!

söndag 6 februari 2011

Två till T.

Igår hade jag äntligen en stund över att ordna med bodymönstret så nu är det faktiskt klart i alla storlekar! =) Så då blev det även av idag att jag kunde få lov att sy någonting lite snabbt och enkelt från ett befintligt mönster i alla fall. Tjoho! Och går det hyggligt snabbt så kan man ju lika gärna göra två. Såklart! Båda är till min T som börjar närma sig explosionsgränsen i sin nuvarande storlek och alltså var i stort behov av en uppgradering.

Ooga boogatyg från Timote, Landskapstyg från Jofotex.
Mönster är eget i stl 80.

tisdag 1 februari 2011

kärlek vid 99:e ögonkastet.

Jag är medveten om att inläggen inte precis duggar tätt här men det beror på att det ligger hemskt mycket mer arbete bakom kläderna nuförtiden eftersom alla mönster skall konstrueras först också. Jag sitter där i mitt rum och klappar tyger och tänker att jag nog skall ta ett färdigt mönster och bara sy ihop lite enkelt bara för att få utnyttja alla underbara tyger. Men istället blir det en egenritad tröja i ett av de mest meningslösa tygen som finns i hyllan. Flera gånger under dagen har jag varit irriterad över att jag klippte i det här tråååkiga tyget! Men så händer ju det där magiska med att plagget växer fram och sakta men säkert förälskar jag mig ändå i tröjan tillslut. Luvan blev lite för "kapuschongig" men får jag bara justerat det så kommer det nog bli många härliga tröjor i vår! =D

Grön college från skroten, mudd och svamptyg från stoff & stil.
Mönstret är mitt.